La Barraca
La Barraca vzw
   
 
   
 Home   La Barraca   Artists - Styles - Concepts   Press   Concerts   Links   Contact 
   
  view this page in another language :  NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH DEUTSCH  
   
Miguel Angel Cortés
   
  video  VIDEO (youtube)  
  
   Arles 2014   
   Tangos   
  
   
  video  AUDIO (mp3)  
  
   Alegrías   
   De Graná' pa' Sevilla   
   Granaína   
   Fandangos de Huelva (live)   
   Guajira (live)   
  
   
  video  PRESS  
  
   Neue Westfälische   
  
   
  video  HR PHOTOS  
  
   Miguel Angel Cortés   
  
   
  REFERENCES  
  
   Miguel Angel Cortés   
  
   
   
   
   
Miguel Angel Cortés
    

   

Miguel Ángel Cortés werd geboren in Granada op
26 januari 1972.
Hij is een telg van een familie van Flamencogitaristen, dit sinds vele generatie’s. Het is dan ook niet vreemd dat Miguel Ángel deze traditie voortzet.

Op de prille leeftijd van 8 jaar maakte hij kennis met de Flamencowereld via de befaamde Zambra in Sacramonte. Al in 1986 kon hij aan de slag als begeleider van grote dansers als Mariquilla, Manolete, Antonio Canales, Javier Barón en Juan Andrés Maya waarmee hij talloze tournées afwerkte doorheen Europa, het Midden-Oosten, de VS en Japan.
Ook begon hij al heel vroeg de grootste figuren uit de Cante Flamenco te begeleiden, zoals : Jose de la Tomasa, José Merce, Chano Lobato, Luis Heredia “El Polaco”, Morenito de Illora en Estrella Morente.

In 1990 begon hij samen te werken met de zangeres Carmen Linares, dit vaak samen met zijn broer Paco Cortés. Samen hebben ze gans Spanje doorkruist en ook talloze tournées doorheen de ganse wereld afgewerkt.

In 1994 behaalt hij de eerste Premio del Certamen de Guitarra Paco de Lucia.
In 1995 presenteert hij twee concerten met zijn eigen gezelschap in het Teatro Alhambra in Granada. In december van datzelfde jaar werkt hij mee aan de opname van de CD “Omega” van en met Enrique Morente.

Sindsdien werd hij vaak gevraagd voor opnamewerk. Dit door ondermeer Estrella Morente, El Polaco en Paco Cortés.

Halverwege ’98 begon hij aan de opname van zijn bekende solo-CD “Patriarca”. CD waarin zijn groot muzikaal talent bevestigd wordt als gitarist én waarin hij ook zijn groot compositietalent toont. Zijn werk geeft blijk van een sublieme finesse en gevoeligheid in de richting van het klassieke gitaarspel, dit gepaard gaande met een nauwgezette zoektocht naar nieuwe muziekvormen.

Recent voltooide hij zijn tweede solo-CD :”Bordón de trapo”, geproduceerd door Gerardo Nuñez en met medewerking van Carmen Linares, Arcángel en Esperanza Fernandez.

Hoewel hij zich herhaaldelijk een uitstekend sologitarist heeft getoond, verzamelde hij vooraal faam als één van de grootste gitaristen voor zangbegeleiding van deze tijd.
Bewijs hiervan is zijn hechte band met de grootste figuren uit de Cante waarmee hij tegenwoordig het podium deelt. Artiesten als Estrella Morente, Carmen Linares, Arcángel, Miguel Poveda, Esperanza Fernandez doen allemaal een beroep op zijn buitengewoon talent.

Miguel Ángel Cortés is onmiskenbaar een artiest die reeds een enorme evolutie heeft doorgemaakt, maar die standvastig blijkt geeft van voortdurende artistieke groei. Een virtuoos die nog een lange en veelbelovende carrière voor zich heeft.