La Barraca
La Barraca vzw
   
 
   
 Home   La Barraca   Artists - Styles - Concepts   Press   Concerts   Links   Contact 
   
  view this page in another language :  NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH    
   
Úrsula Moreno
   
  video  VIDEO (youtube)  
  
   Lluvia de Tierra   
  
   
  video  HR PHOTOS  
  
   Úrsula Moreno   
  
   
   
   
   
   
Úrsula Moreno
    

   

Úrsula Moreno is afkomstig van één van de meest vooraanstaande artiestenfamilies in Andalusië, waar onder meer ook Antonio Molina (één van de grootste figuren van de Andalusische Cante Flamenco uit de vorige eeuw) en ook actrice Angela Molina (de Penelope Cruz van haar tijd) uit stammen.
Ze studeerde dans en drama in het Conservatorium voor Muziek en Dans in Malaga. Nadien vervolmaakte ze haar Flamencoopleiding bij docenten als Tona Radely, Luci Montes (Malaga), Loli Flores, Matilde Coral en Carmen Juan alsook met Manuel Betarzos, Antonio Canales, Carmen Cortes, La China en Adrian Galia.
Ze heeft veel ervaring opgedaan door lange tournées over de hele wereld met dansgezelschappen zoals die van Conchito del Mar en Jose Luis Ponce. Ook het managen van haar eigen dansstudio in Zwitserland bracht haar veel ervaring bij. Ze maakte ook deel uit van het fusieproject “Kathak Flamenco” van het muziekensemble Benares!
Tegenwoordig woont Ursula Moreno in haar geboortestad Malaga waar ze het ‘Centro Cultural & Flamenco Ursula Moreno’ heeft opgericht. Daarnaast is ze ook artistiek directeur van de ‘Cursos Internationales de Flamenco’ in La Puebla de Cazalla bij Sevilla én in Malaga. Deze activiteit combineert ze met die van danseres-soliste in de Compañia Flamenco Alhama in de producties ‘Noches de Amor’ en ‘Vaya con Dios’, waarmee ze debuteerde op de Biennale van Sevilla in 2004 en terugkwam in 2008. Op de Biennale van Sevilla 2010 presenteerde ze haar eigen voorstelling ‘Bailando al Cante’ (Museo de Baile Flamenco). Haar meest recente productie is de voorstelling ‘Mi Carmen Flamenca’ (2013). Een spektakel dat gekenmerkt wordt door een excellente dramaturgie en waarin ze de emblematische Carmen de Mérimée vertolkt. Deze voorstelling reisde de wereld rond en was te zien in o.a.: Teatro Cervantes Malaga, Barcelona, Opera van Peking, Oriental Art Centre Shanghai, Konzerthaus Berlin,..
De krant EL MUNDO zei over haar: ‘een grote aanwinst voor de Arte Flamenco’.
Ursula Moreno komt binnenkort voor de eerste keer naar de lage landen voor een concertreeks. Een niet te missen afspraak voor alle Aficionados!