La Barraca
La Barraca vzw
   
 
 Home    La Barraca     Productions     Press     Concerts     Links     Contact   
   
  view this page in another language :  NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH DEUTSCH  
   
Alexander Gavilan
   
  video  VIDEO (youtube)  
  
   Carmen Fernandez   
  
   
  video  AUDIO (mp3)  
  
   Bulerías   
   Fandango   
  
   
  video  HR PHOTOS  
  
   Alexander Gavilan   
  
   
  REFERENCES  
  
   Alexander Gavilan   
  
   
   
   
   
Alexander Gavilan
    

   

De Flamencogitarist Alexander Gavilán verbindt een orthodoxe techniek met moderne, meestal eigen composities. Zijn spel is intens en virtuoos. Hij is een bekwame dans- en zangbegeleider en geeft ook wel eens een concert als solist. Alhoewel hij eerder in de traditionele Flamenco thuis is, waar hij vaak met de dansers Irene Alvarez en Federico Ordoñez en de zangers Carmen Fernandez, José Ligero, Ana Gomez en José Parrondo samenwerkt, schrikt hij er zeker niet van terug om deel te nemen aan muzikale experimenten zoals bijvoorbeeld met de groep "A touch of Flamenco" van drummer Klaus Mages of met het "Music Ensemble of Benares" (Kathak/Flamenco).
Alexander Gavilán studeerde Flamencogitaar bij Codarts Rotterdam bij Paco Peña, Ricardo Mendeville en Hans van Goch. Te Sevilla volgde hij les bij Niño de Pura, M.A. Cortés en J.L. Postigo. Tevens bezocht hij masterclasses bij Manolo Franco, Tomatito, Paco Serrano, Moraito, Alfredo Lagos, Chicuelo en Diego de Morao.
Sinds 1994 was Alexander Gavilán met verschillende ensembles (o.a. "Amanecer", "A Touch of Flamenco", "DOS", "Trio Federico Ordoñez") op talrijke Europese podia te gast. Hij trad onder meer op in: Philharmonie Krakow, Polen, Flamencofestivals Düsseldorf en Freiburg, Duitsland, Concertgebouw Amsterdam, Koninklijke Circus Brussel, Festival van de Muziek van de 21ste eeuw in Evora, Portugal, Gitaarfestival Balatonfüred, Hongarije, Flamencofestival Rotterdam, Gypsyfestival Tilburg, Slovenian International Flamencofestival (SIFF) en Festival Iberica, Tsjechië.
In 2007 produceerde hij het programma "PASTORA", een hommage aan de zangeres Niña de los Peines (Zuiderpershuis Antwerpen) en in 2008 "12 Tiempos de Amor" voor Odegand, Festival van Vlaanderen. Sinds 2005 combineert hij zijn concerten met een aanstelling als docent Flamencogitaar bij Codarts Rotterdam. Zijn laatste projecten zijn "De Alegrias y Soledad" (2010) en "ZarZamora" (2011) met het "Cuadro Flamenco Irene Alvarez".