La Barraca
La Barraca vzw
 Home   La Barraca   Artists - Styles - Concepts   Video   Concerts   Contact   Press   Links 
View this page in another language : FRANÇAIS ENGLISH DEUTSCH  
 
Ezequiel Benitez
 
audio  AUDIO (mp3)
 Tientos
 Bulerías 
 
REFERENCES
 Ezequiel Benitez 
 
EXTRA INFO
 Ezequiel Benitez
 Concert 5 april 2004
 
WEBLINK
 deFlamenco.com
 
Ezequiel Benitez
 
Ezequiel Benitez is het nieuwe, opkomende jonge talent uit de Barrio Santiago van Jerez.

Barrio Santiago is de legendarische wijk in Jerez waar men al eeuwen, generatie op generatie, de Arte Flamenco aan elkaar overdraagt.

Terremoto was van daar, La Piriñica, Sordera, Tio Jose de Paula, en nu ook Jose Merce, Moraito, Vicente Soto en nog (letterlijk) tientallen anderen.

Ezequiel Benitez is opgegroeid in dit inspirerende milieu. Zijn omgeving ís Flamenco. Hij heeft zelfs een vader die componeert en zelf 24 uur per dag met de Arte bezig is.

Een betere bron kon Ezequiel Benitez niet hebben. Hij was dan ook reeds op 20-jarige leeftijd één van de grootste jonge beloftes in de Flamencowereld.

Zijn Cante getuigt van een bezieling en een kennis die enkel kan gebracht worden door iemand die zich totaal heeft verdiept in de basis en de mysteries van de Cante Flamenco. Daardoor is hij ook een complete cantaor die, getrouw aan de bronnen waar hij zich laafde, onvervalste Flamenco Puro brengt.

De klasse, de intensiteit, de expressie…alles is zo typisch Jerez, zo typisch Barrio Santiago.

Het talent van Ezequiel leent zich het best voor de Cante Jondo. Wie hem aan het werk heeft gezien, zal snel overtuigd zijn geraakt dat de magische duende niet het voorrecht of de exclusiviteit is van de oudere generatie.

Ezequiel Benitez won reeds de “Yunque Flamenco” in Barcelona en de “Premio por Livianas” in Puerto Real en oogstte heelwat successen op alle mogelijke podia en op festivals in Andalusië en in de rest van Spanje.

Deze nieuwe lieveling van de Jerezaanse school komt naar het noorden voor een eerste volwaardige toernee buiten Spanje.

Een uniek gelegenheid om de nieuwe ster uit het Mekka van de Cante live aan het werk te zien.